Biologische maaltijden - Table d'hôtes

De maaltijden

De opzet van de table d'hôtes in Frankrijk is zo, dat u aanschuift aan tafel en u eet wat de pot schaft.

Voor de maaltijden gebruiken wij zoveel mogelijk biologische producten. Waar mogelijk vers van de markt of van de boer en kruiden uit eigen tuin. 


IMG_0147


Voedsel-intolerantie of -allergie?

Wij doen ons best zo puur mogelijk te eten, waardoor ook mensen met een problematische spijsvertering bij ons op vakantie kunnen komen. Heeft u een een voedsel-allergie of -intolerantie, neem dan contact met ons op. Wij kunnen met u overleggen of wij aan uw wensen kunnen voldoen. 

                Achillea millefolium  


Ontbijt "Vinea Mea" - Franse stijl:

Zelfgebakken speltbrood, roomboter, drie soorten confiture. Iets extra's zoals b.v. lekkere dikke fromage blanc van onze 2 geiten, met vruchtjes of spelt-pannenkoekjes. Keuze uit koffie, thee, kruidenthee of (geiten)melk.


ontbijt noordterras

Ontbijt buiten op het terras


Gastenkeukentje

Gelegen op dezelfde etage als de gastenkamers, kunt u gebruik maken van ons eenvoudige gastenkeukentje.  Hier kunt u zelf koffie en thee maken, uw drankjes koel houden in de koelkast. Als u geen gebruik wilt maken van een restaurant of onze tables d’hôtes, kunt u hier iets eenvoudigs bereiden of uw picknick klaarmaken. Er is een gasfornuis met 4 pitten en oven. Pannen, borden, bestek, kopjes en glazen zijn aanwezig.   

Table d'hôtes - de avondmaaltijd 

Als gast van onze chambres d'hôtes kunt u op verzoek gebruik maken van de table d'hôtes. Na een lange reis lekker eten, samen met ons en eventueel met andere gasten aan één tafel en verwend worden met een heerlijke maaltijd. 

Wij bieden een vullende hoofdmaaltijd aan voor € 17,50. U eet dan hoe wij gebruikelijk eten. Wij eten zo gezond mogelijk. Dit betekent veel groentes met vlees of vis.

Op sommige dagen bieden wij een biologisch 3-gangen menu aan met koffie of thee na de maaltijd. Wij houden rekening met (dieet)wensen

Kinderen

Kleine kinderen kunnen voor een aangepaste prijs meeëten. Als er andere gasten zijn, serveren wij voor de kinderen hun hapje vooraf, zodat papa's, mama's en andere gasten in alle rust van hun vakantie-maaltijd kunnen genieten. Meestal serveren wij een stapel gezonde speltpannenkoeken voor € 7,50 per kind.

U kunt ook gebruik maken van het gastenkeukentje om voor de kinderen iets op te warmen.

Naar gelang het weer eten we binnen of buiten.

Dîner sur la terrasse nord

Diner op het noord-terras op een zeer warme zomeravond


Wij wonen heerlijk rustig, dus het dichtstbijzijnde restaurant, (dat 's avonds open is), ligt op 14 km afstand van "Vinea Mea". 

Omdat wij afgelegen wonen stellen wij het op prijs indien u zo snel mogelijk aan ons doorgeeft of u mee wilt eten, zodat wij het beste kunnen inkopen en klaarmaken. Op z'n laatst op donderdag voor uw aankomst.

Wat wij aanbieden een uitgebreide hoofdmaaltijd of een 3-gangen menu varieert en hangt vooral af van de tijd die wij hebben om te koken.


Prijs van een hoofdmaaltijd: € 17,50

Prijs 3-gangen menu: € 25,00

Prijs voor kinderen: varieert, wij houden rekening met de leeftijd


Een dagje in de keuken van "Vinea Mea"

keuken
Een fijne ruime keuken om in te werken met mooie   natuursteen voor zowel de vloer als het blad van het werkeiland. In de zomer stap je vanuit de grote keuken zo het noordterras op.


kip:fornuisIn de winter koken we op de houtoven. Heel gezellig. Aangename warmte en de geuren van het eten verspreiden zich in de keuken. 


Verse biologische groentes van de markt

IMG_7592IMG_8007

                                            


IMG_8032

Borlottibonen, wortelen, venkel, snijbonen, sperziebonen, patissonGerechten voor een warme zomeravond   

courgettekrans laatstIMG_7971

 
 Voorbereiding van het speltbrood                 De courgettekrans is klaar


 

Voorgerecht    

IMG_8315IMG_8319


Bietjes met verse geitenkaas van de markt en nog meer lekkers in een pakje zo uit de oven, een groentenspread van kikkererwten en bietjes, heel lekker met de courgettebroodkrans.    


Hoofdgerecht     

IMG_8352sperciebonen beignets en citroenkip

       

Zomerse koude kruidenwalnootpesto-spaghetti met sperziebonen-beignets, citroenkipfilet uit de oven, samen met een bladsalade (niet afgebeeld), een heerlijke lichte maaltijd.


Nagerecht

frambozentoetje

Gekookte frambozen met een laagje room en gecaramelliseerde amandelen


Wij hopen dat u trek heeft gekregen.


Overzicht tarieven

of 

Praktische informatie
© Chambres d'hôtes/B&B "Vinea Mea" in Chaume-lès-Baigneux, in de streek de Bourgogne, Côte d'or, Frankrijk